De Therapeut

Carlijn Simons studeerde in 2001 af aan de Hogeschool voor Gezondheidszorg in Utrecht. Na een aantal waarnemingen startte zij in 2002 bij Stichting Warande, een grote organisatie in Zeist die onder andere fysiotherapie verzorgt in verpleeg- en verzorgingshuizen als ook een revalidatie-afdeling in het ziekenhuis van Zeist heeft. Na haar verhuizing naar Venlo heeft zij gewerkt bij Fysiotherapie Bergmans, Vividus Centrum voor Gezondheid en Fysiotherapie Gelreplein.

 

Carlijn heeft de opleiding tot sportfysiotherapeut aan de IAS-academy in Gennep met succes afgerond. Deze opleiding, ook wel Physical Rehabilitation Trainingģ genoemd, moet als een specialisatie worden gezien na de normale opleiding fysiotherapie.

 

De visie van deze opleiding is:

"Om de belastbaarheid van de patiŽnt werkelijk te verhogen staat ons alleen de actieve therapie ter beschikking. Passieve maatregelen kunnen als begeleiding van de therapie gezien worden, maar zullen nooit in staat zijn de belastbaarheid naar een hoger niveau te brengen. Manuele therapie, osteopathie en chiropraxie, maar ook warmte, ultra geluid en electrotherapie zijn vormen van therapie, welke als begeleiding nuttig kunnen zijn. Maar zonder een structurele training nooit tot een langdurig resultaat zullen leiden. De literatuur laat hierover gelukkig ook geen enkel misverstand bestaan."

(bron: www.ias-academy.com)

 

De functionele vaardigheden zijn in de thuissituatie beter te trainen zodat klachten eerder worden opgelost. Dit uitgangspunt zorgt ervoor dat er gestreefd wordt naar een zo klein mogelijke aantal behandelingen. En aangezien Fysio Thuis aan huis komt behandelen zonder dat daar een medische noodzaak voor bestaat, kost het de cliŽnt dus minder tijd, geld en moeite om "naar de fysio te gaan".